Mainos
Mainos

Kysely: Vaalirahakohu söi poliitikkojen luotettavuutta

Kaksi kolmasosaa suomalaisista katsoo poliitikkojen luotettavuuden heikentyneen vaalirahakohun takia. Tämä käy ilmi Suomenmaan ja Verkkoapilan teettämästä kyselystä.

Eniten poliitikkojen luotettavuus on kärsinyt oppositiopuolueiden sekä vihreiden kannattajien mielestä. Keskustan kannattajista puolestaan runsas kolmannes arvioi, ettei kohulla ole ollut vaikutusta poliitikkojen luotettavuuteen ja vain joka kolmas katsoo sen heikentyneen.

Kyselyn perusteella runsas kolmannes kansalaisista katsoo myös tiedotusvälineiden luotettavuuden heikentyneen vaalirahakohun vuoksi. Toisaalta vastaajista joka neljännen mielestä kohu on taasen vahvistanut median luotettavuutta.

Media saa keskustalaisilta murska-arvion, sillä lähes 80 prosenttia keskustan kannattajista katsoo, että puolue- ja vaalirahakeskustelu on heikentänyt tiedotusvälineiden luotettavuutta.

Tutkimusta varten TNS Gallup haastatteli 1245 suomalaista 16.-21. lokakuuta. Virhemarginaali on vajaa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot