Mainos
Mainos

Kysely: Verotus epäoikeudenmukaista

Suomalaisten veronmaksajien enemmistö pitää veroviranomaisten toimintaa oikeudenmukaisena. Sen sijaan verottamisen oikeudenmukaisuuteen ja verotettavien yhdenmukaiseen kohteluun ei uskota yhtä vahvasti.

Verokarhu


Nämä tiedot käyvät ilmi Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tutkimuslaitoksella tehtävästä verotustutkimuksesta. Verohallituksen toimeksiannosta tehtävää henkilöverotettavia koskevaa tutkimusta johtaa professori Risto Sänkiaho. Verotustutkimuksen 5200 henkilön asiakaskyselyyn osallistuneista 1750 vastaajasta peräti 72 prosenttia piti oman verotuksensa toimittamista oikeudenmukaisena.

Sen sijaan lähes kaksi kolmasosaa, 61 prosenttia vastaajista oli eri mieltä väittämästä, että "verottaminen on oikeudenmukaista Suomessa". Lähes puolet vastaajista, 49 prosenttia, ei uskonut väitteeseen, että "verotuksessa kohdellaan kaikkia samalla tavalla".

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme