Mainos
Mainos

Kysely: Ydinvoiman kannatus kasvanut

Ydinvoimaa kannattaa tuoreen kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista.

Olkiluodon ydinvoimalassa

Ydinvoiman kannatus on lisääntynyt. Energia-alan Keskusliiton teettämästä kyselystä käy ilmi, että 45 prosenttia suomalaisista suhtautuu nyt ydinvoimaan myönteisesti.

Kun kysely tehtiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, ydinvoiman kannattajia oli vain vajaa viidennes kansasta.

Energia-alan keskusliitto uskoo eduskunnan lisäydinvoimapäätöksen vaikuttaneen asenteisiin. Viestintäpäällikkö Pekka Tiusasen mukaan muutos on kaiken kaikkiaan tapahtunut hitaasti:

" Käyrällä on vuosittain saattanut olla pieniä heittoja, ja tietysti siellä oli tämä Tshernobyl, joka muutti asenteita kielteisempään. Mutta sen jälkeen on tultu taas myönteisempään, ja nyt puolet kansasta on sitä mieltä, että ydinvoima on sopiva tuotantomuoto."

TNS Gallup Oy:n tekemään tutkimukseen haastateltiin noin 1 000 ihmistä syyskuun aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot