Mainos
Mainos

Kysely: Yhä useampi lääkäri pitää yksityisvastaanottoa

Myös lääkäreiden tekemä osa-aikatyö on yleistynyt. Lääkärikunnasta yhä suurempi osa on naisia.

Päätoimisesti yksityisvastaanottoa pitäviä lääkäreitä on nyt noin 1600 eli 70 enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi noin 40 prosenttia lääkäreistä tekee päätyönsä ohella sivutöitä, joista ylivoimaisesti yleisintä on yksityislääkärin työ. Myös osa-aikatyö on Lääkäriliiton vuotuisen Lääkärikyselyn mukaan yleistynyt.

Lääkärikunnasta yhä suurempi osa on naisia. Kun kymmenen vuotta sitten noin 43 prosenttia kaikista työssä olevista lääkäreistä oli naisia, tänä vuonna naisten osuus on jo reilusti yli puolet eli 52,5 prosenttia. Nuorista alle 30-vuotiaista lääkäreistä naisia on jo lähes kolme neljäsosaa.

Kaikkiaan Suomessa työskentelee tänä vuonna 15 469 lääkäriä eli parisataa enemmän kuin viime vuonna. Loput noin 17 800 työikäisestä lääkäristä oli poissa päätoimisesta lääkärintyöstä esimerkiksi lapsia hoitamassa, ulkomailla, työkyvyttömyyseläkkeellä tai aikaistetulla eläkkeellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot