Mainos
Mainos

Kysely: Yli kaksi kolmesta tyytyväisiä Yle-veroon – myös luottamus Yleen vahvaa

Luottamus Yleisradioon on säilynyt vahvana. Ylen teettämän kyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista luottaa melko paljon tai erittäin paljon Yleen.

Erittäin paljon luottamusta on 24 prosentilla vastaajista ja melko paljon luottamusta 56 prosentilla vastaajista.

Kyselyssä selvitettiin myös laajemmin kansalaisten luottamusta yhteiskunnassa vaikuttaviin tahoihin. Ylimmäksi nousivat presidentti, poliisi, Puolustusvoimat, yliopistot, koululaitos ja Yle. Kaikki edellä mainitut tahot saivat yli neljän lukeman viisiportaisella asteikolla.

Myös tällä vuosikymmenellä käyttöön otettu Yle-vero saa vastaajilta laajan tuen. 72 prosenttia on tyytyväisiä siihen, että Ylen rahoitus järjestetään Yle-verolla. Lisäksi 76 prosenttia katsoo saavansa melko hyvin tai erittäin hyvin vastinetta verorahoilleen. Yle-vero korvasi televisiolupamaksun vuoden 2013 alusta.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn haastateltiin noin tuhatta ihmistä loka- ja marraskuussa. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme