Mainos
Mainos

Kysely: Yli puolet uskoo Vanhasen jatkoon

Kokoomuksen Jyrki Kataisen ja SDP:n Eero Heinäluoman mahdollisuus päästä pääministeriksi epäilyttää kyselyyn vastanneita. Suomen lähitulevaisuuteen kansa ei näytä suhtautuvan kovinkaan myönteisesti.

Hieman yli puolet suomalaisista näyttäisi uskovan, että Matti Vanhanen jatkaa pääministerinä maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen.

Iltalehden Think If Laboratoriesilla teettämän tulevaisuustutkimuksen mukaan Vanhasen jatkoa ennustaa 52 prosenttia vastanneista. Kokoomuksen Jyrki Kataista veikkasi pääministeriksi 17 prosenttia vastanneista ja SDP:n Eero Heinäluomaa vain 15 prosenttia.

Kyselyyn vastanneet eivät suhtautuneet Suomen lähitulevaisuuteen kovinkaan myönteisesti. Vajaa kolmannes uskoi vaalien huonontavan elämänlaatua Suomessa, kun sen paranemiseen uskoi vain joka kuudes. Työttömyyden lisääntymiseen uskoi vastanneista 40 prosenttia. 22 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomeen tulee merkittävästi lisää työpaikkoja.

Kysely tehtiin 20-22. syyskuuta. Siihen vastasi vajaat 2400 täysi-ikäistä suomalaista eri puolilta maata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme