Mainos
Mainos

Kysely: Yritykset lomauttavat ja palkkaavat samanaikaisesti

Työpaikoilla tehdään yhä enemmän henkilöstön uudelleenjärjestelyjä niin, että töihin sekä palkataan uutta väkeä että lomautetaan tai irtisanotaan vanhaa henkilöstöä, kertoo SAK:n kysely.

Näin oli viime vuonna toimittu noin joka neljännellä SAK:laisella työpaikalla ja erityisesti teollisuudessa. Kaikkiaan kolme neljäsosaa SAK:laisista työpaikoista palkkasi viime vuoden aikana uutta työvoimaa ja reilu kolmannes lomautti tai irtisanoi, käy ilmi SAK:n luottamusmiestiedustelusta.

Joka neljäs työntekijä on muussa kuin vakinaisessa kokopäivätyössä. Näitä epätyypillisiä työsuhteita on tullut lisää teollisuuteen ja julkiselle sektorille.

Yli puolella työpaikoista on koettu työvoimapulaa. Luottamusmiehet kiistävät työnantajapuolen arviot, että vaikeuksia on etenkin erityisasiantuntijoiden palkkaamisessa. Päinvastoin valtaosa ongelmista on kohdistunut laaja-alaiseen yleisosaamiseen, tilapäisiin ja jopa aputyöntekijöihin.

Tiedusteluun vastasi marraskuussa vajaat 500 SAK:laista pääluottamusmiestä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme