Mainos
Mainos

L-S: Ydinvoimala on melkoinen kalasyöppö

Olkiluodon ydinvoimaloihin pumpataan jäähdytysvettä merestä, jonka mukana voimalan järjestelmään päätyy myös melkoinen määrän kalaa.

Teollisuuden Voiman (TVO) selvityksen mukaan Olkiluoto nielee vuodessa yli 10 tonnia kalaa, kertoo sanomalehti Länsi-Suomi .

TVO seurasi järjestelmään päätyvien kalojen määrää vuoden ajan. Määrä vaihteli suuresti vuodenaikojen ja päivien välillä.

Voimalaitosten tarvitsema jäähdytysvesi käsitellään merivesilaitoksessa, jonka välppä- ja ketjukorisuodattimiin kalat jäävät.

Vuoden aikana laitoksille jäi arviolta 11 000 kiloa kalaa, mutta satunnaisotantaan perustuvan arvion virhemarginaali on suuri.

Kun vuotuista kokonaismassaa arvioidaan 70 prosentin todennäköisyydellä, on kalamäärä vähimmillään kolme ja enimmillään jopa 19 tonnia.

Asiaa tutkittiin osana ydinvoimalaitosten vesilupaa.

(MTV3)

Lue myös Länsi-Suomi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot