Mainos
Mainos

Laadukas harjoittelu auttaa uutta opettajaa

Opettajakoulutukseen kuuluvat opetusharjoittelujaksot eivät anna tuleville opettajille tarpeeksi eväitä arkiseen koulutyöhön. Vuorovaikutustaidot ja oman opettajapersoonallisuuden kehittyminen jäävät liian vähälle huomiolle.

Harjoittelujaksoja ohjaavilla opettajilla on pitkä työkokemus, mutta kaikki eivät ole saaneet perehdytystä tai koulutusta ohjaajana toimimiseen. Ohjaaja antaa opiskelijalle hyvät lähtökohdat toimia opettajana, mutta ohjaus perustuu osalla vain heidän omiin arkikokemuksiinsa hyvistä käytännöistä.

Tutkija esittää ohjaajille tutkimustietoon perustuvaa koulutusta. Torstaina Kajaanissa tarkastettuun Jyrki Komulaisen väitöskirjaan kerättiin harjoittelukokemuksia 500 opiskelijalta ja haastateltiin kymmentä harjoittelun ohjaajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot