Mainos
Mainos

Laadukasta, mutta mutkatonta kotiruokaa

Alexander ja Hanna Gullichsen: Safkaa. Parempaa arkiruokaa

(Otava)

Alexander ja Hanna Gullichsen Safkaa-kirjan resepteistä ainakin avokadopasta on jo jonkinmoinen hitti. Valkosipulia, limetin mehua, chiliä, avokadoa, yrttejä ja juustoja. Simppeliä ja maistuvaa. Erikoisuutena se, että avokadoa käytetään pääraaka-aineena lämpimässä ruuassa.

Juuri tällaiseen vaivattomuuteen, oivallukseen ja laadukkaisiin raaka-aineisiin Gullichsenien kirja perustuu.

Alexander Gullichsen on huippukokki ja ravintoloitsija (Maxill, Rafla), mutta kotona hän ei hifistele. Hän kokkaa Lindströmin pihvejä, lammaspataa, merimiespihviä, paistettua kuhaa piparjuurikananmunakastikkeella, salaattia pekonin kera, hapankaalilaatikkoa, pastakastiketta jääkaapin jämistä, suklaakuorrutettua synttärikakkua vaniljakreemillä...

Ohjeet ovat tulleet äidiltä, ulkomailta tai ovat esimerkiksi omien ravintoloiden suosikkeja, kuten lohi-avokadosalaatti wasabikastikkeella.

Vaimo Hanna on ottanut herkulliset ruokakuvat ja kirjoittanut tekstit. Kaikki 60 ruokaa on tehty ja kuvattu Gullichsenien arkisessa kotikeittiössä. Kotoisissa kuvissa vilahteleva perheen 5-vuotias Erik tuo herttaisen tuulahduksen kirjaan.

Reseptiikka on niin yksinkertaista, että kirja sopii aloittelijallekin Edistyneemmälle Safkaa antaa oivalluksia. Kuluu varmasti käytössä.

Kirjoittaja on erikoistoimittaja MTV3:n kulttuuritoimituksessa. Kotimainen kirjallisuus oli aikoinaan yliopistossa hänen pääaineensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme