Mainos
Mainos

Laaja gsm-väärennösvyyhti paljastui

Suomessa on paljastunut laaja pimeiden matkapuhelimien rikosvyyhti. Rikollisjoukko on hankkinut puhelimet halvalla ulkomailta ja väärentänyt niihin sähköiset imei-sarjanumerot. Puhelimet on ujutettu sen jälkeen suomalaismarkkinoille.

Puhelimia on myynnissä eri puolilla maata. Poliisin mukaan väärennetyt puhelimet ovat todennäköisesti uusimpia Nokian gsm-puhelimia. Puhelimia on ollut myynnissä eri puolilla maata viime vuodesta lähtien.

Rikos paljastui viime viikolla, kun yksi puhelimista varastettiin Turun seudulla. Puhelin suljettiin ja samalla menivät kiinni myös muut harmaatuontipuhelimet.

Poliisilla on vihiä rikosjoukkiosta. Se aikoo tehdä päivän aikana yllätysiskun, jotta tekijät saataisiin pikaisesti kiinni.

Poliisin mukaan matkapuhelimen haltijat voivat tarkistaa oman puhelimensa aitouden näppäilemällä näyttöön sarjan *#06#. Näin näytölle ilmestyy numerosarja, jonka pitäisi olla sama kuin akun alta löytyvässä tyyppikilvessä.

Joissakin puhelinmalleissa saattaa tyyppikilven numerosarjassa olla ylimääräisiä viivoja tai ylimääräinen nolla lopussa. Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, kunhan numerot muuten täsmäävät. -Jos numerot eivät täsmää, puhelin on syytä viedä lähimmälle poliisille, keskusrikospoliisista opastetaan.

Poliisin mukaan puhelinta hankkivien kannattaa tarkistaa numerosarja jo kaupassa. Puhelimien valmistajat eivät järjestä huoltoa eivätkä anna takuuta imei-sarjanumeroiltaan väärennetyille puhelimille.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme