Mainos
Mainos

Laaja huumejuttu syyttäjälle Helsingissä

Poliisi on saanut päätökseen laajaa huumerengasta koskevan tutkinnan. Pääkaupunkiseudulla toimineeseen huumerinkiin kuului parikymmentä henkilöä.

Poliisi on saanut valmiiksi rikostutkinnan, jossa parinkymmenen hengen poppoon epäillään pyörittäneen laajaa huumekauppaa pääkaupunkiseudulla. Vyyhti on siirretty Helsingin kihlakunnansyyttäjälle Tove Myhrbergille syyteharkintaan, ja sen uskotaan etenevän oikeuteen lähiaikoina. Huumerikoksista epäillään kaikkiaan noin kahtakymmentä ihmistä, joista kolme päätekijäksi epäiltyä on vangittuna.

Epäillyt ovat 20-30-vuotiaita, ja suurin osa heistä on miehiä. Rikosnimikkeinä on niin huumeiden maahantuontia kuin levitystäkin. Lisäksi osaa epäillään talousrikoksista, esimerkiksi rahanpesusta.

Poliisi ja tulli ovat takavarikoineet ryhmän hallusta noin 3000 ekstaasitablettia, 700 grammaa kokaiinia ja 27 kiloa hasista. Eteenpäin välitetyt määrät ovat selkeästi isompia. Esimerkiksi hasista poliisi epäilee levitetyn yhteensä 57 kiloa.

Rikoskomisario Ari Karvosen mukaan ryhmä toi huumeet Keski-Euroopasta ja Baltiasta. Takavarikoitujen huumeiden katukauppa-arvo on 420 000 euroa. Huumeiden lisäksi poliisi on ottanut talteen myös silkkaa rahaa sekä muuta omaisuutta yhteensä 50 000 euron arvosta. Asian tutkinnasta vastasivat Espoon ja Helsingin poliisi sekä Eteläinen tullipiiri.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme