Mainos
Mainos

Laajahko paritusorganisaatio paljastui

Suomessa on paljastunut laajahko paritusorganisaatio. Viron Tallinnasta pyöritettyä organisaatiota johti suomalainen mies. Hän on ollut vangittuna Latviassa helmikuun alusta alkaen epäiltynä ihmiskaupasta ja paritusrikoksista. Myös kolme latvialaista on vangittu ja useita virolaisia epäillään rikoksista.

Poliisin mukaan paritustoiminta alkoi viime vuoden helmikuussa. Organisaatio vuokrasi Suomen kaupungeista kerrostaloasuntoja, joissa työskenteli latvialaisia, virolaisia ja venäläisiä naisia. Prostituoituja oli kolmisenkymmentä.

Enimmillään käytössä oli kymmenen asuntoa seitsemässä kaupungissa. Tuoton arvellaan olleen 150 000-200 000 euroa.

Organisaatio paljastui keskusrikospoliisin Tampereen yksikön, rajavartiolaitoksen sekä Viron ja Latvian poliisien yhteistyönä. Organisaation johtajaa epäillään myös toisesta vastaavanlaisesta paritusrikoksesta, joka on parhaillaan syyteharkinnassa Suomessa. Siinä toimintaa pyöritettiin Oulusta vuosina 2000-2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme