Mainos
Mainos

Laajan seksuaalirikosvyyhdin oikeuskäsittely alkaa elokuussa Oulussa

Oululaista kamppailulajien opettajaa syytetään yhteensä lähes 800:sta seksuaalirikoksesta. Syyttäjä vaatii miehelle "merkittävän pituista" vankeusrangaistusta.

Oulun käräjäoikeus alkaa elokuussa käsitellä laajaa seksuaalirikossarjaa. Oululaista taekwondo-opettajaa syytetään kaikkiaan 799 seksuaalirikoksesta. Oulun käräjäoikeudessa pidettiin tänään jutun valmisteluistunto, johon myös syytetty oli saapunut. Asianomistajat olivat valmistelussa vain avustajiensa edustamina.

Jutun pääkäsittely aloitetaan 14. elokuuta ja viimeinen käsittelypäivä on 13. syyskuuta. Juttua on tarkoitus käsitellä yhteensä 14 päivää kyseisellä aikavälillä.

Suljetuin ovin pidetyssä valmisteluistunnossa määrättiin jutun käsittely salaiseksi tuomiolauselmaa lukuunottamatta. Jutun oikeudenkäyntiaineisto määrättiin pidettäväksi salassa 40 vuotta.

Valmisteluistunnon jälkeen pidetyssä vangitsemisasian käsittelyssä syytetty määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Mies on ollut vangittuna alkuvuodesta lähtien.

Vuonna 1973 syntynyttä oululaismiestä syytetään muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Syytteitä on yhteensä 22 ja asianomistajia 12.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 1997-2005 eri puolilla Pohjois-Suomea. Kaikki epäiltyjen rikosten uhrit ovat naispuolisia ja kamppailulajin harrastajia. Valtaosa uhreista on ollut tekoaikaan 16-17-vuotiaita. Nuorimmat uhrit ovat 14-15-vuotiaita.

Syyttäjä vaatii miehelle "merkittävän pituista" vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan oululaismies on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme