Mainos
Mainos

Laajasalon pienkoneturman pelastajilla oli hengenvaara – vaurioitunut rakettivarjo olisi voinut räjähtää

Helsingin Laajasalon eilisen pienkoneturman pelastustyöt olisivat voineet koitua kohtalokkaiksi pelastustyöntekijöille ja sisälle jumiin jääneelle miehelle.

Laajasalolaiselle pellolle kyljelleen laskeutuneen ultrakevyen pienkoneen pelastustyöt olivat Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan vaarallisia, sillä koneen rakettivarjo olisi voinut räjähtäessään aiheuttaa pelastustyöntekijöille hengenvaaran.

Rakettivarjon ajopanos sekä ohjaamossa oleva laukaisuvaijeri ja –kahva olivat vaurioituneet, mikä aiheutti räjähdysvaaran. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pelastus- ja poliisiviranomaisilla ei ollut tietoa rakettivarjosta, joka oli lentokoneen rungon sisällä.

Helsingin poliisilaitoksen asiantuntijat räjäyttivät ajopanoksen myöhemmin hallitusti.

Rakettivarjoja on asennettu lähes kahteen sataan Suomessa rekisteröityyn lentokoneeseen. Niiden käsittely voi olla hengenvaarallista Ilman perusteellista osaamista ja tietämystä, Onnettomuustutkintakeskus varoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme