Mainos
Mainos

Laajava Suomen Lontoon-suurlähettilääksi

Jaakko Laajava siirtyy Suomen Lontoon-suurlähettilääksi ensi vuoden alusta. Nykyisen suurlähettilään Pertti Salolaisen (kuvassa) tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

Suomen Lontoon-suurlähettiläs vaihtuu vuodenvaihteessa. Ulkoministeriön nykyinen poliittinen alivaltiosihteeri Jaakko Laajava siirtyy tähän tehtävään ensi vuoden alusta. Tasavallan presidentti päättää asiasta lopullisesti tänään.

Vielä ei ole tiedossa, mihin tehtäviin nykyinen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen siirtyy. Hän on toiminut Lontoossa jo kahdeksan vuotta. Periaatteessa hän voisi lähteä eläkkeellekin.

Salolainen kertoi kuitenkin STT:lle, että kaikki suunnitelmat ovat vielä auki ja että keskusteluja käydään. "Miksikään eläkevaariksi" hän ei ainakaan vielä halua ryhtyä.

Laajava työskenteli takavuosina suurlähettiläänä Washingtonissa. Sitä ennen hän oli ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkö.

Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan perustettu uusi suurlähetystö saa ensimmäisen päällikkönsä. Suomen suurlähettiläänä aloittaa maaliskuun alusta ulkoasiainneuvos Birgitta Stenius-Mladenov. Myös Los Angelesissa toimivan pääkonsulaatin päällikkö vaihtuu. Pääkonsulina aloittaa niin ikään maaliskuun alusta ulkoasiainneuvos Manu Virtamo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme