Mainos
Mainos

Lääkäreiden joukkopako Pohjois-Pohjanmaalla

Suomessa käynnistyneet kuntien yhteiset terveydenhuoltoalueet kangertelevat monin paikoin.

Pohjois-Pohjanmaalla neljän kunnan yhteisestä terveydenhuoltoalueesta irtisanoutui peräti seitsemän erikoislääkäriä, joista osa ylilääkäreitä. Lääkäreiden mielestä isot yhteistoiminta-alueet ovat liian byrokraattisia ja hankalia.

Noin puolet Suomen kunnista on jo mukana uusissa yhteistoiminta-alueissa. Osa kunnista suunnittelee vielä asiaa, mutta muutamat eivät aio tehdä mitään, ennen kuin valtiovalta pakottaa.

Kallio on ensimmäisiä kuntien yhteisiä terveydenhuoltoalueita, joka toimii nyt kolmatta vuotta. Siellä ei kiistetä, etteikö uuden synnyttäminen olisi ollut vaikeaa.

Nyt Kalliossa istutaan kriisikokouksia ja mietitään, miten johtavat lääkärit saadaan takaisin - tai uusia tilalle.

- Kyllä se on haasteellista. Ei Kallio ole siinä mielessä mitenkään erilaisessa asemassa kuin muutkaan. Hyvin, hyvin haastavia tilanteita on syntynyt, niin kuin nyt näkyy tässä akuutissa tilanteessa, toteaa Kallion peruspalvelukuntayhtymän johtaja Anne Knaapi-Lamminen.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Kymmenen uutisista:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme