Mainos
Mainos

Lääkäreiden lakonuhka sovitteluun

Maaliskuussa uhkaavan lääkärilakon sovittelu alkaa ensi viikolla. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on kutsunut akavalaisen Lääkäriliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen sovitteluun ensi viikon keskiviikkona.

Lääkäriliitto jätti lakkovaroituksen viime viikon torstaina. Kunnallinen työmarkkinalaitos päätti odotetusti maanantaina viedä lakon kunnalliseen virkariitalautakuntaan, jotta se arvioisi lakon yhteiskuntavaarallisuutta ja lakkorajoja.

Virkariitalautakunnan käsittelyn vuoksi lakko voi alkaa aikaisintaan 5. maaliskuuta. Lisäksi työministeriö voi valtakunnansovittelijan esityksestä lykätä lakkoa vielä viikolla. Kuntasektorin terveyskeskus- ja sairaalalääkäreitä koskeva lakko toteutettaisiin kahden-neljän viikon jaksoissa eri puolilla maata.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot