Mainos
Mainos

Lääkäreille uudet ohjeet ajokyvyttömyyden ilmoittamisesta

Lääkärien on syksystä lähtien ilmoitettava poliisille, jos ajokortin hakijalla tai haltijalla on ajokykyä heikentävä sairaus.

Sosiaali- ja terveysministeriön mielestä lääkäreiden tulisi pitää ajokyvyttömyydestä ilmoittamisen kynnys melko korkeana.

Uusien säännösten mukaan lääkärien on syyskuun alusta lähtien ilmoitettava poliisille, jos ajokortin hakijan tai haltijan terveydentila on pysyvästi tai pysyväisluonteisesti heikentynyt.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkisti tänään uudet ohjeet lääkärin ilmoitusvelvollisuuden soveltamisesta. Niissä pidetään tieturvallisuuden kannalta ongelmallisina sairauksina mm. päihderiippuvuutta ja äkillisiä tajunnan häiriöitä aiheuttavia sairauksia. Sama koskee vakavia ja eteneviä neurologisia sairauksia kuten dementiaa.

Ilmoituskynnys haluttiin pitää korkeahkona, jottei potilaiden hoitoon hakeutuminen kärsisi ja poliisien työ vaikeutuisi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.06.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme