Mainos
Mainos

Lääkäreille velvollisuus ilmoittaa ajokyvyn heikentymisestä

Lääkärit joutuvat ensi syyskuusta lähtien tekemään ilmoituksen, jos potilaan ajokyky on heikentynyt pysyvästi. Lääkärit itse eivät haluaisi ilmiantajiksi.

Lääkäreille tulee velvollisuus ilmoittaa poliisille, jos potilaan terveydentila on heikentynyt pysyvästi niin, ettei tällä pitäisi olla enää oikeutta ajokorttiin.

Eduskunta on hyväksynyt kiistellyn lainmuutoksen äänin 108-74. Hallitus oli alunperin ehdottanut lääkäreille vain oikeutta ilmoituksen tekemiseen, mutta eduskunta muutti sen velvollisuudeksi.

Lainmuutos tulee voimaan ensi vuoden syyskuun alussa.

Lääkärit: Voi vaikuttaa potilaiden hoitoon hakeutumiseen

Lääkäriliitossa vaatimusta pidetään huonona. Velvoite iskee suoraan lääkärin ja potilaan suhteen luottamuksellisuuteen.

Lääkäriliiton mukaan ilmoitusvelvollisuus saattaa johtaa siihen, että etenkin ikääntyvät potilaat eivät enää uskalla hakeutua vaivojensa kanssa hoitoon pelätessään sairauden johtavan ajokortin menetykseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot