Mainos
Mainos

Lääkäreiltä ennakoitua vähemmän ajolupakieltoja

Tieliikennelakiin sisältyvä muutos tuli voimaan syyskuun alussa. Uudistuksen pelättiin rikkovan lääkärin luottamussuhteen potilaaseen.

Lääkärit ovat tehneet syys-lokakuun aikana poliisille noin 150 ilmoitusta siitä, että henkilön terveys estää ajokortin myöntämisen.

Ennen kuin tieliikennelakiin sisältyvä muutos tuli voimaan syyskuun alussa, pessimistisimmät ennustivat, että ajokortin menettämiseen johtavia lausuntoja kertyisi vuodessa jopa 100 000.

Lääkärit epäilivät, että uudistus romuttaa koko terveydenhoitojärjestelmän, koska luottamussuhde potilaaseen rikkoontuu. Potilaiden epäiltiin myös jättävän lääkärissäkäynnin väliin kortin menettämisen pelossa.

- En usko, että mitkään uhkakuvat toteutuvat, sanoo ylilääkäri Aulikki Wallin Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksesta. Hän oli mukana tieliikennelakiin sisältyvän uudistuksen suunnittelussa. Toisin kuin monet kollegansa, hän myös kannatti ilmoitusvelvollisuutta. Aihetta käsiteltiin tänään Turun lääketiedepäivillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme