Mainos
Mainos

Lääkäri myrkkyleipäkohusta: Asiantuntijuuteen riittää Suomessa medianäkyvyys

Erikoislääkäri Antti Virkamäki Sairaala Mehiläisestä hämmästelee väitteitä leivän epäterveellisyydestä.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Virkamäki korostaa, että viimeaikaiset tutkimustulokset eivät ole muuttaneet asiantuntijoiden käsitystä esimerkiksi kuidun tärkeydestä ruokavaliossa.

- Itse asiassa kuidun hyödyt ruokavaliossa ovat jopa korostuneet tuoreimmissa tutkimuksissa, muistuttaa Virkamäki.

Virkamäki luonnehtii äärimmäisiä väitteitä ruokavalioista "heitoiksi", ja kehottaa miettimään, ketä tai mitä tahoa uskoa ravintosuosituksissa.

- Tuntuu vähän siltä, että asiantuntijuuteen näyttää Suomessa riittävän pelkkä medianäkyvyys. Jos pitää valita, uskoako kymmeniä vuosia asiaa tutkinutta henkilöä verrattuna sellaiseen henkilöön, joka kirjoittaa kirjan tai hakeutuu mediaan, niin kyllä minä mieluummin uskon ensimmäistä asiantuntijaa, lataa Virkamäki.

Erikoislääkäri painottaa, että ruokavalioon liittyvä tutkimusnäyttö ei muutu niin nopeasti kuin mitä monet äärimmäisiä väitteitä esittäneet ovat antaneet ymmärtää.

- Muutamia kymmeniä vuosia vallalla ollut ruokaympyrämalli on pysynyt aika vakaana. Ehkä lieviä tarkennuksia on tapahtunut nimenomaan kuitujen suosimisen suuntaan.

(MTV3)

Katso erikoislääkäri Antti Virkamäen haastattelu: (Huomenta Suomi 6.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme