Mainos
Mainos

Lääkäri toipuu masennuksesta nopeammin kuin huoltomies

Ylempi toimihenkilö toipuu työntekijää useammin mielenterveyshäiriön aiheuttamasta työkyvyttömyydestä. Työntekijäammateissa sairastuminen on yleisempää ja työhön paluu epätodennäköisempää. Sairaus myös uusiutuu herkemmin, osoittaa Työterveyslaitoksen tutkimus.

Ylemmistä ja alemmista toimihenkilöistä työhön palasi kaksi kolmasosaa, työntekijöistä vain reilu puolet. Syyksi tutkijat arvelevat sairauden vakavuuteen, hoidon saamiseen ja työhön liittyviä tekijöitä.

Ero koskee erityisesti vaikeita psykiatrisia häiriöitä, kuten masennusta, ahdistuneisuushäiriötä, persoonallisuushäiriötä, skitsofreniaa ja päihdeongelmaa.

Tutkijat seurasivat kunta-alan työntekijöitä kuuden vuoden ajan. Tutkimuksessa tarkasteltiin ensimmäistä kertaa ammattiaseman yhteyttä koko sairastumisprosessiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot