Mainos
Mainos

Lääkärilakko puree taas suurissa kaupungeissa

Huomenna alkava lääkärilakon seitsemäs viikko pyöräyttää Lääkäriliiton rakentaman lakkomallin alkuun eli lakossa ollaan samaan tapaan kuin ensimmäisellä lakkoviikolla maaliskuun puolivälissä. Lakossa on noin 920 kunnallista terveyskeskus- tai erikoissairaanhoidon lääkäriä suurimmissa kaupungeissa.

Erityissairaanhoidon aloista mukana ovat anestesiologia ja diagnostiset alat. Lakossa ovat nyt toista kertaa Tampereen, Turun ja Kuopion yliopistolliset sairaalat ja Turun kaupunginsairaala sekä Helsingin, Turun, Tampereen, Kuopion ja Oulun terveyskeskukset. Näissä sairaaloissa lakkojakso kestää kolme ja terveyskeskuksissa kaksi viikkoa.

Työtaistelu jatkuu edelleen myös Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja niissä pääkaupunkiseudun sairaaloissa, jotka Lääkäriliitto on laittanut keskeytymättömään lakkoon sovun löytymiseen asti. Pääkaupunkiseudun HUS-piirissä lakossa ovat Meilahti, Naistenklinikka, Kätilöopisto, Silmä- ja korvasairaala, Lasten ja nuorten sairaala, Maria, Kirurginen sairaala, Töölö, Jorvi ja Peijas lukuun ottamatta Jorvin ja Peijaksen terveyskeskuspäivystyksiä.

Lääkäriliiton ja Kunnallinen työmarkkinalaitoksen nokkamiehet marssivat jälleen huomenna valtakunnansovittelijan toimistoon keskusteluihin, joissa tunnustellaan edellytyksiä lakon varsinaisen sovittelun aloittamiselle.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on tavannut kiistan osapuolet viime ajat noin viikon välein, mutta nyt seuraava tapaaminen on alustavasti sovittu jo keskiviikoksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme