Mainos
Mainos

Lääkärilakko romahduttanut leikkaussalilaitteiden myynnin

Leikkaussalilaitteiden myynti on lääkärilakon myötä romahtanut. Mediuutiset-lehden mukaan lääkärilakko on vaikuttanut selvästi sairaalalaitteiden ja sairaalatarvikkeiden myyntiin, koska lakon aikana leikkauksia on tehty huomattavasti tavanomaista vähemmän.

-Hurjimmillaan leikkaussali- ja anestesiatarvikkeita myyvien yritysten liikevaihto on pudonnut puoleen, terveydenhuollon tavarantoimittajien yhdistyksen Sai-Labin toiminnanjohtaja Antti Vatanen toteaa Mediuutisissa.

Vatasen mukaan lovi myyntiin on pysyvä. Sitä ei voi kuroa umpeen, vaikka lakko loppuisikin. Sai-Labin jäsenyritysten myynti vuosittain pyörii kahden miljardin markan tuntumassa.

Lääkkeiden myyntiin lakko on vaikuttanut vain vähän. Tamro Suomen toimitusjohtajan Jussi Holopaisen mukaan reseptilääkkeiden myynti on sujunut alkuvuonna tavalliseen tahtiin.

-Lakon vähäinen vaikutus lääkkeiden myyntiin oli yllätys. Ehkä se johtuu siitä, että terveydenhuolto on lakon aikanakin toiminut, ja vaikeimmat tapaukset hoidettu, Holopainen toteaa lehdessä.

Oriolan varatoimitusjohtajan Risto Kanervan mukaan lakko on hieman vaikuttanut joidenkin yksittäisten lääkemerkkien myyntiin. Esimerkkinä hän mainitsee röntgenvarjoaineet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme