Mainos
Mainos

Lääkärilakkoa sovitellaan urakalla

Sovintoesitystä lääkärilakkoon yritetään yhä perjantaiksi.

Lääkärilakon sovittelussa tehdään nyt urakalla töitä. Tänään akavalainen Lääkäriliitto ja Kunnallinen työmarkkinalaitos kävivät keskusteluja valtakunnansovittelijan toimistossa koko päivän aamupäivästä alkaen.
Vaikka osapuolten näkemyserot ovat pysyneet suurina, edistystä on tapahtunut sen verran, että sovintoehdotuksen antamista perjantaina kokoontuvan Lääkäriliiton valtuuskunnan käsiteltäväksi pidetään yhä tavoitteena.

Osapuolet eivät ole olleet halukkaita kertomaan neuvottelujen etenemisestä. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on todennut osapuolten etsineen erilaisia ratkaisumalleja mm. palkkarakenteen muutoksista ja normaalia pidemmästä sopimuskaudesta. Kiistat koskevat palkankorotustason ohella mm. päivystysvuorojen järjestelyjä.

Lääkärilakon sovittelu aloitettiin viime viikon keskiviikkona, ja osapuolet ovat tavanneet päivittäin. Viikonloppuna osapuolet pohtivat sovinnon aineksia työryhmissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme