Mainos
Mainos

Lääkärilakon osapuolet tapasivat

Neuvotteluja 18 viikkoa jatkuneen lääkärilakon lopettamiseksi jatkettiin tänään valtakunnansovittelijan toimistossa.

Salonius

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius pyrki tänään selvittämään Suomen lääkäriliiton puheenjohtajan Heikki Pälven ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtajan Jouni Ekurin kanssa mahdollisuuksia jatkaa sovittelua.

Tapaaminen kesti puolisentoista tuntia. Työriidan osapuolten näkemykset ovat edelleen olleet varsin kaukana toisistaan, eikä pikaista ratkaisua kiistaan ole odotettavissa.

Lääkäriliiton ja KT:n johdon tapaamisten ja keskustelujen lisäksi varsinaisia neuvotteluja lakon lopettamiseksi ei ole käyty kesäkuun 7. päivän jälkeen.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius arvioi tuolloin, ettei edellytyksiä uuden sovintoesityksen antamiseen ole. Neuvottelujen arveltiin tuolloin jäävän elokuun puolelle.

Lääkäriliitto hylkäsi 10. toukokuuta Saloniuksen tekemän, noin 8,3 prosentin palkankorotuksia tarjoavan sovintoesityksen. Lääkäriliiton mielestä tarjottu palkankorotustaso oli liian alhainen ja se olisi jakautunut epäoikeudenmukaisesti eri lääkäriryhmille.

Uutta virkaehtosopimusta on pyritty rakentamaan mm. työaikauudistuksilla ja tavallista useampivuotiseen sopimuksella. Kunnallisen virkariitalautakunnan on määrä ensi viikolla KT:n pyynnöstä käsitellä osapuolten välistä kiistaa lakkorajoista ja suojelutyön määrästä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot