Mainos
Mainos

Lääkärilakon sovittelu jatkuu ensi viikolla

Neuvotteluja kymmenettä viikkoa jatkuneen lääkärilakon lopettamiseksi jatketaan jälleen ensi viikolla. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius selvitti tänään mahdollisuuksia jatkaa sovittelua Suomen lääkäriliiton puheenjohtaja Heikki Pälven ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtajan Jouni Ekurin kanssa.

Saloniuksen on tarkoitus tavata Lääkäriliiton neuvottelijat ensi keskiviikkona, minkä jälkeen tilannetta pohditaan KT:n kanssa. Varsinaisen osapuolten keskinäisen sovittelun aloittamisesta ei ole sovittu. Osapuolten on määrä lähipäivinä selvittää tahoillaan palkankorotusten kustannusvaikutuksia.

Lääkäriliiton ja KT:n välillä on ollut tulkintakiistoja Saloniuksen torstaina jättämän sovintoesityksen kustannusvaikutuksista. Lääkäriliitto hylkäsi 8,3 prosentin palkankorotuksia tarjoavan esityksen vedoten alhaiseen palkankorotustasoon ja mm. siihen, että se jakautuu epäoikeudenmukaisesti eri lääkäriryhmille.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme