Mainos
Mainos

Lääkärilakon vaikutukset näkyvät kiireellisissä hoidoissa

Lääkärilakon vaikutukset alkavat näkyä kiireellistä hoitoa tarvitsevien odotusaikojen pidentymisenä.

Sosiaali- ja terveysministeriön keräämien tietojen perusteella sairaaloissa odotti viime viikolla sydänleikkausta parikymmentä potilasta, joiden tutkimustulokset ovat jo vanhentuneet tai vanhenevat hyvin nopeasti. Lisäksi parinsadan sydänpotilaan tutkimustulokset, lähinnä varjoainekuvaukset, uhkaavat vanheta lähiaikoina.

Ongelmista ovat kertoneet Helsingin yliopistollinen keskussairaala sekä Kuopion ja Tampereen yliopistosairaalat.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Lääkäriliitto ovat eri mieltä kiireisien potilaiden hoidosta lääkärilakon aikana. Lääkäriliitto hämmästelee ministeriön näkemystä, sen mukaan kaikki pyydetty suojelutyö on tehty.

Lakkoneuvottelujen etenemisen on arveltu siirtyvän elokuulle. Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho on patistanut tänään osapuolia takaisin neuvottelupöytään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot