Mainos
Mainos

Lääkärilakosta kaksi muistutusta

Yhdettätoista viikkoa jatkuva lääkärilakko on poikinut kaksi muistutusta. Muistutuksissa epäillään lakon johtaneen hoidon viivästymiseen. Muistutukset on tehty Oulun yliopistollisen sairaalan johdolle, joka parhaillaan selvittää asiaa. Viime viikolla lääkärilakosta tehtiin ensimmäinen kantelu, kun potilaan omainen halusi selvittää, onko hoito viivästynyt.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja läänihallitusten seurannan mukaan lakon takia ei ole jäänyt hoitamatta potilaita, jotka ohjeiden mukaan mukaan on tutkittava ja hoidettava.

Salonius tapasi lääkärilakon edustajia

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on tavannut tänään Suomen lääkäriliiton neuvottelijat. Parin tunnin tapaamisessa selviteltiin edellytyksiä sovittelun jatkamiseksi. Vastapuolen eli Kunnallisen työmarkkinalaitoksen edustajat Saloniuksen on määrä tavata viikon kuluttua.

Varsinaisen osapuolten keskinäisen sovittelun aloittamisesta ei ole toistaiseksi sovittu. Kuntatyönantaja ja lääkärit ovat viime päivinä selvitelleet mahdollisuuksia kompromissin löytämiseksi omilla tahoillaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme