Mainos
Mainos

Lääkärilehti: Jopa kolmasosa suomalaisista tarvitsisi lisää D-vitamiinia

Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiinin puutos on yleistä suomalaisilla.

Uusimmassa Lääkärilehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että 36 prosenttia naisista ja lähes 31 prosenttia miehistä kärsii D-vitamiinin puutoksesta Suomessa. Sekä miehillä että naisilla puutostila on yhteydessä ikään, fyysiseen aktiivisuuteen ja vitamiinilisien käyttöön.

Vanhemmilla tutkimukseen osallistuneilla oli keskimäärin suuremmat D-vitamiinipitoisuudet kuin nuoremmilla. Myös fyysisesti aktiivinen elämäntapa ja D-vitamiinilisien käyttö vähensivät vitamiinipuutoksen riskiä.

Lisäksi tutkimuksessa huomattiin, että lihavammilla naisilla oli suurempi riski kärsiä D-vitamiinin puutoksesta kuin normaalipainoisilla naisilla.

Tutkimus kartoitti ensimmäistä kertaa D-vitamiinin puutoksen yleisyyttä suomalaisessa aikuisväestössä. D-vitamiinin puutos on yhdistetty useiden kroonisten sairauksien riskiin.

Vuonna 2007 toteutettuun väestötutkimukseen osallistui 1 348 miestä ja 1 474 naista, jotka olivat iältään 45-72-vuotiaita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot