Mainos
Mainos

Lääkärilehti: Löhöily vähentää siittiöiden määrää

Liikunnallisilla miehillä on huomattavasti enemmän siittiöitä kuin niillä, jotka viettävät vapaa-aikaansa sohvalla löhöillen.

Lääkärilehti kertoo, että Rochesterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan 18–22-vuotiaiden miesten siittiömäärä ja -tiheys ovat suoraan riippuvaisia miesten liikunnan määrästä.

Yli 15 tuntia viikossa kohtuullisen kuormittavaa liikuntaa harrastavilla miehillä siittiötiheys oli 73 prosenttia suurempi kuin niillä, joiden liikunnan kesto oli alle viisi tuntia.

Kevyellä liikunnalla ei vastaavanlaista vaikutusta todettu.

Television katselun määrällä oli puolestaan käänteinen vakutus siittiömääriin: yli 20 tuntia viikossa television ääressä aikaa kuluttavien siittiötiheys oli 44 prosenttia pienempi kuin niiillä, jotka eivät katsoneet tv:tä lainkaan.

Tutkimukseen osallistui 189 miestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot