Mainos
Mainos

Lääkärilehti: Sakkovangit muita vankeja sairaampia

Sakkovangit ovat muita vankeja sairaampia ja huono-osaisempia. Lääkärilehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että sakkovankien syrjäytyminen alkaa varhain ja kurjuuden kierre on pysyvä.

Sakkovangilla tarkoitetaan ihmistä, joka ei ole maksanut hänelle määrättyjä sakkoja ja sakot on muunnettu lyhyehköksi vankeudeksi.

Monet sakkovangit ovat kokeneet lapsuudessa väkivaltaa. Jos heillä on myöhemmin parisuhde, se on usein väkivaltainen.

Sakkovangit kuuluvat yleisimmin alimpiin sosiaaliryhmiin, käyttävät paljon päihteitä ja ovat jo ennen vankilaan tuloaan olleet työttöminä tai tehneet vain lyhyitä työkeikkoja.

Vankilaan joutuminen saattaa merkitä ainoaa mahdollisuutta katkaisuhoitoon ja muuhun terveydenhuoltoon.

-Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyötä tulisi parantaa sakkovankien kohdalla ja löytää uusia keinoja syrjäytymisen, asunnottomuuden ja päihdeongelmien ehkäisemiseksi, tutkimuksessa sanotaan.

Tutkimuksessa verrattiin sakko- ja muita miesvankeja. Vankeja oli noin 400.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot