Mainos
Mainos

Lääkäriliiton Heikki Pälve Kupittaan sairaalan tapahtumista: Olen järkyttynyt

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve sai tietää Turun kaupunginsairaalan suljetuilla osastoilla paljastuneista henkilökunnan tekemistä väärinkäytöksistä median kautta.

Turun Sanomien lähteiden mukaan potilaita muun muassa lääkittiin tiedottomiksi öiksi, eristettiin mielivaltaisesti ja pahoinpideltiin vuosina 2009-2014.

– Olen hämmästynyt, häkeltynyt ja kauhistunutkin, Pälve kuvailee tuntemuksiaan MTV Uutisten videolla.

Pälve ei usko, että väärinkäytökset olisivat alkaneet yhtäkkiä vaan ne ovat hänen mukaansa todennäköisesti laajentuneet pikkuhiljaa useiden ihmisten toimintamalliksi.

– Jos joku on tehnyt jotain sopimatonta, eikä siitä ole heti ilmoitettu eteenpäin, niin se on tullut tavaksi laajemminkin. Jotenkin näin se on hissun kissun tapahtunut, ja siitä on todella vaikea päästä pois. 

Pälve myös ihmettelee sitä, että Kupittaan sairaalassa ongelmia on havaittu, mutta ne on jätetty sisäisen selvittelyn varaan. 

Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan pahoinpitelyepäilyistä. Myös Valvira ja Fimea tutkivat asiaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme