Mainos
Mainos

Lääkäriliiton kysely: Lääkärien työmäärä kasvanut

Työmäärä on kasvanut erityisesti väestövastuuta toteuttavissa terveyskeskuksissa, joissa lääkärin hoidettavien potilaiden määrä on suuri.

Hoitotakuu on lisännyt lääkärien työmäärää terveyskeskuksissa. Lääkäriliiton teettämän kyselyn mukaan näin arvioi 60 prosenttia terveyskeskuslääkäreistä.

Työmäärä on kasvanut erityisesti väestövastuuta toteuttavissa terveyskeskuksissa, joissa lääkärin hoidettavien potilaiden määrä on suuri. Näin on muun muassa suurissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla.

Toisaalta osa terveyskeskuslääkäreistä on sitä mieltä, ettei hoitotakuu vaikuttanut lainkaan työmäärään, työtahtiin tai työnjakoon.

Puolet terveyskeskuslääkäreistä arvioi, että potilaat saavat yhteyden terveyskeskukseen aiempaa nopeammin. Neljännes lääkäreistä kokee, että potilaat pääsevät nykyisin aiempaa nopeammin heidän vastaanotolleen.

Lääkäriliiton kyselyyn vastasi 850 potilastyötä tekevää lääkäriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot