Mainos
Mainos

Lääkäriliiton kysely: Lääkärien työmäärä kasvanut

Työmäärä on kasvanut erityisesti väestövastuuta toteuttavissa terveyskeskuksissa, joissa lääkärin hoidettavien potilaiden määrä on suuri.

Hoitotakuu on lisännyt lääkärien työmäärää terveyskeskuksissa. Lääkäriliiton teettämän kyselyn mukaan näin arvioi 60 prosenttia terveyskeskuslääkäreistä.

Työmäärä on kasvanut erityisesti väestövastuuta toteuttavissa terveyskeskuksissa, joissa lääkärin hoidettavien potilaiden määrä on suuri. Näin on muun muassa suurissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla.

Toisaalta osa terveyskeskuslääkäreistä on sitä mieltä, ettei hoitotakuu vaikuttanut lainkaan työmäärään, työtahtiin tai työnjakoon.

Puolet terveyskeskuslääkäreistä arvioi, että potilaat saavat yhteyden terveyskeskukseen aiempaa nopeammin. Neljännes lääkäreistä kokee, että potilaat pääsevät nykyisin aiempaa nopeammin heidän vastaanotolleen.

Lääkäriliiton kyselyyn vastasi 850 potilastyötä tekevää lääkäriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme