Mainos
Mainos

Lääkäriliiton päätös välityslautakunnasta jää viime hetkiin

Lääkärilakon osapuolet pyrkivät huomisen ja lauantaiaamun aikana tekemään päätökset siitä, suostuvatko ne valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen esittämän ulkopuolisen välityslautakunnan käyttöön lakon lopettamiseksi. Osapuolten on määrä kertoa päätöksistään lauantaina puoleenpäivään mennessä.

Suomen Lääkäriliiton osalta päätös jäänee viime metreille. Liiton hallitus keskutelee asiasta lauantaiaamuna.
Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunta aikoo päättää asiasta puhelinkokouksessaan jo perjantaina.

Mikäli sovittelulautakunnan käyttöön suostutaan, osapuolet neuvottelevat keskenään myöhemmin välityslautakunnan kokoonpanosta ja puheenjohtajan valinnasta.

Suomen oloissa harvinaista välimiesmenettelytapaa on käytetty yleensä vain keinona hankaliin työriitoihin liittyvien erilliskysymysten ratkaisemisessa. Kokonaisen lakon ratkaisemiseen menettelyä ei ainakaan Suomen lähihistoriassa ole sovellettu.

Mikäli osapuolet hyväksyvät lautakunnan käytön, heidän on myös sitouduttava sen päätöksiin. Mikäli osapuolet eivät menettelytapaa lauantaihin mennessä hyväksy, lakko jatkuu entisellään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme