Mainos
Mainos

Lääkäriliiton Pälve: Lapsen henkinen kaltoinkohtelu vaikea tunnistaa

Lapsen henkisen kaltoinkohtelun tunnistaminen on vaikeaa lastensuojelun ja terveydenhuollon työntekijöille, arvioi Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.  

Henkisen pahoinpitelyn havaitsemista hankaloittaa Pälven mukaan se, että lapsi on yleensä solidaarinen vanhemmalleen. Näin ollen lapsi ei myönnä tai kerro ongelmista tai kieltää ne.  

– Lapsen fyysisen kaltoinkohtelun merkeistä lääkärit ovat hyvin tietoisia. Tosin näissäkin epäilyissä on syytä olla varovainen. Lapselle sattuu ja tapahtuu, kaikki fyysiset kolhut eivät kerro pahoinpitelystä, Pälve täydentää.  

11 Helsingin kaupungin lastensuojelun työntekijää ja terveydenhuollon työntekijää saa virkarikossyytteet murhatun 8-vuotiaan tytön tapauksesta.  

– Nähdäkseni syytteet osoittavat, että syyttäjä halua selvittää perin pohjin, ovatko viranomaiset toimineet tässä tapauksessa oikein, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme