Mainos
Mainos

Lääkäriliitto haluaa terveydenhuollon pois kunnilta

Lääkäriliitto haluaa terveydenhuollon pois kunnilta. Liiton mielestä terveydenhuolto voitaisiin pelastaa irrottamalla se kuntien ohjauksesta, rahoituksesta ja tuotantomonopolista.

Liitto toteaa, että terveydenhuollon järjestämisen kannalta 70 kuntaakin on liian paljon. Sen mielestä Suomessa riittäisi muutama valtakunnallinen rahoittaja ja alle kymmenen järjestäjää, joille valtionosuudet ohjattaisiin.

Lisäksi lääkäriliitto toteaa, eetä terveydenhuollon uudistukset pitäisi pitää erillään kuntarajojen siirtelystä. Potilaan hoidon kannalta on tärkeää, että perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon raja-aita on matala.

-Perusterveydenhuolto on nykyisinkin harvoin kokonaan oman kunnan käsissä ja erikoissairaanhoito ei ole sitä koskaan, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

Kunnan terveydenhoitomonopoli on purettu jo Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Tanskassa terveydenhuollon hoitaa viisi suuraluetta. Siellä kuntauudistuksessa kuntien määrä vähennettiin 271:stä 71:een.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot