Mainos
Mainos

Lääkäriliitto: Hoitoon ei pääse – koko terveydenhuolto uusiksi

Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä pitäisi Suomen Lääkäriliiton mukaan uudistaa perusteellisesti.

Nykyisessä järjestelmässä hoitoon pääseminen kangertelee liiton mukaan sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa.

Lääkäriliiton valtuuskunnan mielestä terveydenhuollon järjestämisen olisi perustuttava 5-15 alueeseen, jotka vastaisivat terveydenhuollon kokonaisuudesta.

Tärkeimpänä asiana järjestelmän rakentamisessa liitto pitää perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon saumatonta yhteistyötä.

Nykyisin terveydenhuollon järjestämisvastuu on hajautettu kunnille, joiden keskimääräinen väestöpohja on vain noin 16 000 asukasta.

Erikoissairaanhoidon järjestämisvastuu on kahdellakymmenellä sairaanhoitopiirillä, joista vain osalla väestöpohja on riittävä kantamaan taloudellista vastuuta. Euroopassa järjestämisvastuussa olevan organisaation keskimääräinen väestöpohja on minimissään 400 000 asukasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot