Mainos
Mainos

Lääkäriliitto: Hoitovaje ei lisäänny lomakaudella

Lääkäriliiton lakkopäällikkö Heikki Pärnänen lupaa, etteivät lomat lisää hoitovajetta lakonajan terveydenhuollossa. Pärnäsen mukaan lomat piiloutuvat lakon ja kesäsupistusten "sisään". Kuntien jokakesäiset hoitosupistukset ovat Pärnäsen mukaan aikaisempina vuosina olleet yhtä laajoja kuin yhteenlasketut supistukset lakosta ja lomista tänä kesänä. Suojelutyötä jatkaa Pärnäsen mukaan vajaa kolmannes lääkäreistä.

Lääkärimäärä kasvaa viime viikosta

Huomenna alkavalla 18. lakkoviikolla töissä on hieman enemmän lääkäreitä kuin viime viikolla. Töihin palaavat Lahden, Porin, Jyväskylän, Joensuun, Kokkolan ja Seinäjoen terveyskeskuslääkärit. Sen sijaan näiden kaupunkien keskussairaaloiden lääkärit jatkavat lakkoaan. Myös pääkaupunkiseudun HUS-piiriin kuuluvat sairaalat ja Oulun yliopistosairaala ovat edelleen lakon piirissä. Pääkaupunkiseudun HUS-piiriin kuuluvat Meilahti, Naistenklinikka, Kätilöopisto, Silmä-Korvasairaala, Lasten ja nuorten sairaala, Maria, Kirurginen sairaala,Töölö, Jorvi ja Peijas. Erikoisaloista lakkovuorossa ovat nyt gynekologian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, silmätautien sekä radiologian lääkärit.

Lomallakin neuvotteluvalmiudessa

Lakkopäällikkö Pärnäsen mukaan myös neuvotteluosapuolet lomailevat, mutta kummaltakin puolelta ryhdytään töihin heti, jos lähentymistä tapahtuu.
-Neuvottelupöytään ei kuitenkaan ole aikomus lähteä, ennenkuin kuntatyönantaja joustaa neljän prosentin yleiskorotustarjouksestaan. Me olemme jo joustaneet omastamme, prosenttimääriä en tässä lähde julkistamaan, Pärnänen sanoo. Lääkäriliitto odottaa kuitenkin vastapuolelta yhteydenottoa jo maanantaiaamuna, jonka jälkeen katsotaan, minne asti mahdolliset kompromissiratkaisut riittävät.
-En osaa sanoa, saataisiinko lakko jo heinäkuussa loppumaan. Lomista huolimatta lakko lopetetaan heti, kun siihen on asiakysymysten puolelta vain tilaisuus, Pärnänen vakuuttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme