Mainos
Mainos

Lääkäriliitto hylkäsi sovintoesityksen

Lääkäriliiton hallitus on hylännyt valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen sovintoesityksen lääkärilakon loppumiseksi. Liiton mukaan sovintoesityksen taso ei ollut riittävä. Esityksessä ei liiton mukaan myöskään ratkaistu lääkärien päivystykseen ja muihin työoloihin liittyviä ongelmia.

Kaksivuotinen ratkaisu olisi tuonut lääkäreille selvästi tupo-tason ylittävät, noin 7,8 prosentin palkankorotukset. Lakon alkaessa Kunnallinen työmarkkinalaitos tarjosi 5,5 prosenttia. Asiaa käsitellään huomenna aamupäivällä vielä Lääkäriliiton valtuuskunnassa, joka virallisesti päättää sopimuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Liiton hallituksen kanta oli kuitenkin yksimielinen, eikä muutoksia enää odoteta.

Lääkäriliitto vaati lakon alkaessa 20 prosentin korotusta säännöllisen työajan ansioihin. Lakko on jatkunut yli yhdeksän viikkoa. Sovintoesitys on lääkärien työtaistelun ensimmäinen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot