Mainos
Mainos

Lääkäriliitto hyväksyi neuvottelutuloksen

Akavalainen Lääkäriliitto on ensimmäisenä kunta-alan järjestönä hyväksynyt Kunnallisen työmarkkinalaitoksen esityksen uudeksi virkaehtosopimukseksi. Liitto vie kuitenkin päätöksen valtuuskuntansa käsiteltäväksi perjantaina 13. joulukuuta. Lääkäriliiton hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen äänin 8-2 ja aikoo esittää myös valtuuskunnalle sen hyväksymistä.

Sopimusesityksen korotustaso on tuporaamin mukainen. Lisäksi se takaa, että lääkärit pysyvät mukana yleisessä kunnallisessa ansiokehityksessä, puheenjohtaja Heikki Pälve kertoi.

Lääkäriliitto jättäytyi pois muille aloille tuloneuvottelujen kyljessä neuvottelusta kuntien palkkaohjelmasta. Lääkäriliitto esitti pari viikkoa sitten Akavan hallituksessa tupon neuvottelutuloksen hylkäämistä. Syynä on mm. sopimuksen ns. sekalinjan mukainen palkankorotusmalli, joka ei vastaa liiton tavoitteita.

Lääkärien virkaehtosopimuksen piirissä on reilut 11000 lääkäriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot