Mainos
Mainos

Lääkäriliitto: Kaikkien ulkomailla valmistuneiden lääkäreiden paperit tarkistettava

Valviran kyky varmistaa Suomen ulkopuolella valmistuneiden lääkäreiden tutkintotodistuksen oikeellisuus on pettänyt, arvostelee Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

Suomen Lääkäriliitto vaatiikin, että jokaisen Suomen ulkopuolella valmistuneen lääkärin paperit täytyy selvittää yliopistosta, josta he kertovat valmistuneensa.

- Tämä täytyy tehdä toisaalta potilasturvallisuuden ja toisaalta luottamuksen palauttamisen takia. Mutta ennen kaikkea, ettei niitä lääkäreitä, jotka Suomessa toimivat ihan asiallisesti ja ovat ulkopuolelta Suomeen valmistuneet, turhaan syyllistettäisiin tai epäiltäisi. Se on heidän oikeusturvan kannalta erittäin tärkeää. Kyllä se nyt vaan täytyy tehdä, Pälve painottaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Luottamus Valviraan on saanut kolhun, mutta kolhun pystyy Pälven mukaan hyvin korjata.

- Kyllä minä uskon Suomen kansan olevan niin viisas, että se ymmärtää jos meillä on jokin patologinen valehtelija, niin ei se tahdo sanoa että kaikki ovat sellaisia.

(MTV3)

Katso Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtajan Heikki Pälveen haastattelu: (Huomenta Suomi 11.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme