Mainos
Mainos

Lääkäriliitto kiittelee mediaa valelääkärijutussa

Lääkäriliiton mukaan media on ollut suuressa roolissa epäillyn valelääkärin paljastamisessa. Helsingin käräjäoikeus katsoi tänään, että Esa Laiho voidaan vangita todennäköisin syin epäiltynä mm. törkeästä petoksesta.

Hän ehti hoitaa tuhansia potilaita eri puolilla Suomea. Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälven mukaan kyseessä on äärimmäisen vakava tapaus.

– Täytyy kiittää Ilta-Sanomia hyvin perusteellisesta työstä, he ovat juttua hyvin selvittäneet.

Pälven mukaan Ilta-Sanomat on itse asiassa tehnyt sen työn, jota Valviraa ja Opetusministeriötä pyydettiin tekemään jo puolitoista vuotta aikaisemmin. Selvittely jäi tuolloin kuitenkin puolitiehen.

– Tämä on jo potilasturvallisuuden kannalta erittäin merkittävä asia.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että suomalainen huippulääkäri sanoo valmistuneensa Venäjältä 1990-luvun alussa. Oppilaitos kiistää asian.

Lehden laajojen selvitysten perusteella lääkärille ei löytynyt pietarilaisesta korkeakoulusta todistusta opintojen suorittamisesta.

Ilta-Sanomien paljastama huijaus on monen tahon mielestä vakavin valelääkäri-tapaus Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot