Mainos
Mainos

Lääkäriliitto: Kriisi tulossa

Lääkäriliiton toiminnanjohtajan mukaan hoitajien joukkoirtisanoutumiset veisivät Suomen terveydenhuoltojärjestelmän väistämättä kriisiin.

Lääkäriliitto on huolissaan Tehyn mahdollisen joukkoirtisanoutumisen vaikutuksista potilasturvallisuuteen. Liiton hallitus on tänään kokoontunut pohtimaan hoitoalan työtaistelun vaikutuksia terveydenhuoltoon.

Lääkäriliiton puheenjohtaja Olli Meretoja nostaa potilasturvallisuuden takaamisen tärkeimmäksi asiaksi.

- Lääkärit luonnollisesti tekevät kaikkensa sen eteen, että kaikki kiireelliset ja hoitoa välttämättömästi tarvitsevat potilaat pystyttäisiin hoitamaan mahdollisimman hyvin, mutta riippuen siitä, miten tämä Tehyn joukkoirtisanoutumisilmoitus sitten kohdentuisi yksittäisiin työpisteisiin. Se tulee vaikuttamaan suuresti siihen, minkälaisia mahdollisuuksia on hoitaa potilaita, Meretoja sanoo.

- Jokaisella järjestöllä on omat keinonsa tehdä, mitä he näkevät parhaaksi jäsenistönsä eteen. Toisten ammattijärjestöjen ei sinänsä kannata puuttua tähän. Tärkeää on myös neutraalisuus siinä, että pyritään tekemään kaikki se mahdollisimman hyvin, mitä pystytään tekemään nyt. Meidän täytyy pitää mielessä se, että jos työtaistelu tulee, niin sen jälkeen tehdään töitä edelleen hyvässä yhteistyössä hoitajien kanssa, hän muistuttaa.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut lääkäriliiton toiminnanjohtajan Heikki Pälve sanoo, että hoitajien joukkoirtisanoutumiset veisivät Suomen terveydenhuoltojärjestelmän väistämättä kriisiin.

Jos 12 800 tehyläisen irtisanoutuminen toteutuu, Pälve pitää potilasturvallisuuden takaamista mahdottomana.

- Nämä luvut ovat aivan valtavia. Kyllä se on selvä, että tällä on vaikutusta potilasturvallisuudelle, Pälve arvioi.

Pälve pitää Tehyn korotusvaatimusta suurena, mutta ei halua ottaa asiaan enempää kantaa. Vaikka kiistan osapuolten näkemykset ovat vielä kaukana toisistaan, Pälve uskoo sovun löytyvän.

- Yleensä ratkaisu löytyy kompromissien kautta. Aina on löytynyt jonkinlainen ratkaisu, Pälve toteaa.

(MTV3)

Lue hoitajien mietteitä: Työtaistelu uhkaa sairaaloita

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme