Mainos
Mainos

Lääkäriliitto: Palkankorotukset lakkokysymys

Sairaalalääkäreiden peruspalkkojen korotukset ovat kysymys, jonka puolesta Lääkäriliitto on valmis menemään lakkoon. Näin sanoo liiton puheenjohtaja Kati Myllymäki Satakunnan Kansassa ja Etelä-Suomen Sanomissa torstaina julkaistussa haastattelussa. Hänen mukaansa Lääkäriliitto olisi valmis jatkamaan lakkoa "tuomiopäivään saakka", mikäli se osoittautuisi palkankorotustavoitteen kannalta välttämättömäksi.

Puheenjohtaja Myllymäki perustelee Lääkäriliiton asennetta sillä, että sairaalalääkärit menettävät päivystyskorvauksistaan suuren osan, kun he siirtyvät työaikalain piiriin. Lääkärit haluavat Myllymäen mukaan osansa säästöistä, joita siirtyminen työaikalain piiriin tuottaa sairaanhoitopiireille ja niiden jäsenkunnille.

Myllymäki sanoo, ettei liiton halu palkankorotuksiin ole kohtuuton.
-Niin kauan kuin Suomessa on varaa rakentaa betonituubeja ympärivuotiseen hiihtämiseen, muovimäkiä ja talvilämpimiä futiskenttiä, minulla ei ole ongelmia vaatia lisää liksaa lääkäreille, Myllymäki perustelee.

Liiton ajamien palkankorotusten prosentti- tai markkatavoitteita Myllymäki ei halua vielä paljastaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme