Mainos
Mainos

Lääkäriliitto vaatii paperittomille terveydenhoitoa

Lääkäriliitto vaatii paperittomille ihmisille oikeutta terveydenhoitoon Suomessa. Liiton mukaan kustannukset olisivat rahallisesti hyvin pieniä. Tällä hetkellä paperittomat saavat ainoastaan kiirellistä hoitoa Suomessa.

Ongelma koskee esimerkiksi laittomasti maassa oleskelevia ulkomaalaisia tai sairausvakuutusta vailla olevia eurooppalaisia.

Paperittomien klinikka pyörii pääkaupunkiseudulla

Paperittomien klinikka on toiminut huhtikuusta alkaen pääkaupunkiseudulla salaisessa paikassa vapaaehtoisten voimin.

– Klinikka on auki kerran viikossa pari tuntia. Täällä on pari vapaaehtoista lääkäriä ja hoitajaa illassa, kertoo lääkäri Ville Holmberg.

Suomessa elää arvioiden mukaan muutamia tuhansia paperittomia ihmisiä.

– Jos ajatellaan suomalaiten terveyttä, niin osa näistä ihmisistä sairastaa tarttuvaa tautia ja olisi meidän kaikkien edun mukaista, että he saisivat asiallisen hoidon, sanoo Lääkäriliiton toiminnajohtaja Heikki Pälve.

Moni paperiton pelkää mennä lääkärille karkotuksen pelossa.

– Suomessakin on esimerkkejä paperittomista potilaista, jotka ovat menneet sairaalaan ja sairaalasta on täysin laittomasti tehty ilmoitus poliisille ja nämä ihmiset on karkotettu maasta, kertoo lääkäri Ville Holmberg.

Klinikan väki toivookin, että päättäjät puuttuisivat ongelmaan ja paperittomille löytyisi lääkärinpalveluja julkiselta puolelta.

MTV3 Uutiset vieraili salaisella paperottimien klinikalla. Katso aiheesta lisää Kymmenen uutisista.

Katso Mari Haaviston juttu (Kymmenen uutiset 27.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme