Mainos
Mainos

Lääkäriliitto: Vuorotyö vaarantaa koko terveydenhuollon

Lääkäriliitto aikoo neuvotella suoraan sairaaloiden ja sairaanhoitopiirien kanssa lääkärien työaikajärjestelyistä, jos se ei pääse sopimukseen Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa työaikakiistassa. Lääkäriliiton apulaisneuvottelupäällikkö Mikko Kangas kertoi Kuopiossa, että liitto on jo keskustellut erillissopimuksesta useiden sairaanhoitopiirien kanssa.

Työmarkkinalaitoksen mukaan lääkärien on vuodenvaihteessa siirryttävä vuorotyöhön uuden työaikalain mukaisesti. Lääkäriliiton mukaan laki tulee kuitenkin voimaan vasta työehtosopimuskauden päätyttyä helmikuussa -98. Lääkäriliitto katsoo, että uuden järjestelmän toteuttaminen vaarantaa koko terveydenhuollon toiminnan.

Työaikakiista koskee noin 1500:aa päivystystyötä tekevää sairaalalääkäriä. Liiton laskelmien mukaan vuorotyö alentaisi heidän ansioitaan 20-50 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme