Mainos
Mainos

Lääkärille varoitus virkavelvollisuuden rikkomisesta

Joensuun käräjäoikeus on tänään tuominnut Outokummun terveyskeskuksen johtavan lääkärin varoitukseen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

39-vuotias mies lähetettiin mielenterveystoimistosta terveyskeskukseen vatsavaivojen vuoksi. Toimistossa epäiltiin, että hänen lääkityksensä aiheutti vakavia sivuvaikutuksia. Terveyskeskuksessa mieheltä otettiin laboratoriokokeet. Johtava lääkäri päätteli niistä, että potilas oli kunnossa. Mies lähetettiin kotiin, mutta melkein heti ulospäästyään hän kuoli ohutsuolen kiertymään ja tukkeutumiseen. Potilas ei kuuden tunnin terveyskeskuksessa oleskelun aikana tavannut yhtään lääkäriä.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen TEO:n lausunnon mukaan laboratoriolöydös oli kuitenkin poikkeava, ja sen olisi pitänyt herättää epäily vakavammasta sairaudesta. TEO piti hoitovirheenä, ettei lääkäri tehnyt potilaan kliinistä tutkimusta.

Käräjäoikeuden mukaan lääkärin virheeksi jäi, ettei hän tehnyt potilaalle selväksi, että tutkiminen oli välttämätöntä ennen terveyskeskuksesta poistumista. Oikeuden mukaan laiminlyönti ei ollut vähäinen. Varoitusseuraamuksen lisäksi tuomittu määrättiin korvaamaan valtiolle runsaan 10 000 markan todistelukustannukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot