Mainos
Mainos

Lääkärille virkavirhesyyte Joensuussa

Lääkärille on luettu syyte tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta Joensuun käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan lääkäri jätti huolimattomuudesta tai varomattomuudesta tutkimatta vatsavaivojen vuoksi hoitoonsa ottamansa miehen maaliskuussa 2000.

Tapaus sattui Outokummun terveyskeskuksessa, missä syytetty toimi johtavana lääkärinä. Potilas oli tullut terveyskeskukseen pahoinvoinnin ja ripuloinnin vuoksi. Lääkäri kirjoitti potilaalle lähetteen verikokeeseen. Mies odotti tuloksia vuodeosastolla. Tulosten valmistuttua lääkäri katsoi arvojen olevan kunnossa ja ilmoitti vuodeosaston henkilökunnalle, että mies on vapaa lähtemään kotiin. Mies poistui tämän jälkeen terveyskeskuksesta ilman, että häntä enää tutkittiin.

Mies kuoli samana päivänä ohutsuolen kiertymän synnyttämään suolen tukokseen ja sen seurauksiin. Oikeudessa kuultiin useita asiantuntijatodistajia. Lääkäri kiisti syytteen. Käräjäoikeus antaa päätöksensä jutussa viikon kuluttua.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme